Γλυκές Αμαρτίες - e-Stage.gr
Feb 18, 2018 Last Updated 11:44 PM, Feb 17, 2018

Έτοιμοι για θερμίδες; Σήμερα donut..άρουμε!!!

Είναι στρογγυλά και γεμάτα γλύκα! Είναι stars και δεν θέλουν συστάσεις! Είναι ευπρόσδεκτα παντού και ναι είναι τα μοναδικά και λατρεμένα donuts!! Δώστε τους να καταλάβουν!!

Υλικά

180 ml χλιαρό γάλα
2 ½ κ.γ. ξερή μαγιά
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κρόκους αυγών (μεσαία αυγά)
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 1-2 βανιλίνες
2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
¼ κ.γ. χοντρό αλάτι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για σοκολατένιο γλάσο 
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. γάλα

Για λευκό γλάσο
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. γάλα

Για τη γέμιση με μαρμελάδα
½ με 2/3 της κούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας, στον πάτο ενός μεγάλου μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αρχίσει να αφρίζει.

Στο μπολ με τη μαγιά, χτυπάμε τους κρόκους, το λιωμένο βούτυρο, το σιρόπι βανίλιας και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν. Δεν βάζουμε το αλεύρι όλο μαζί για να διαλυθεί καλά μέσα στο μείγμα μας.

Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε όσο καλύτερα γίνεται με το κουτάλι.

Βάζουμε αλεύρι πάνω στον πάγκο εργασίας μας και στα χέρια μας και σχηματίζουμε μία ζύμη ελαστική και λεία για περίπου 5 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες για αυτό δεν βάζουμε άλλα αυγά. Άμα κολλάει το μείγμα βάζουμε και άλλο αλεύρι στα χέρια μας.

Αφαιρούμε τη ζύμη μας και λαδώνουμε ελαφρά ένα άλλο μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη , ρίχνουμε λίγο αλευράκι από πάνω και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας

Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας για να μη μας κολλήσει η ζύμη μας. Την κάνουμε σαν μία μπάλα.

Ρίχνουμε και αλεύρι πάνω από το ζυμάρι μας και στην ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια που είχαμε από πριν, ανοίγουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει 1 εκ. παχιά.

Μέχρι 3 φορές αν ανοίξουμε το ζυμάρι μας είναι καλά. Μη το ανοίξουμε παραπάνω γιατί δεν θα βγουν το ίδιο αφράτα τα ντόνατς μας.

Κόβουμε το πρώτο ντόνατς με το μεγάλο κουπάτ το οποίο έχουμε αλευρώσει σε στρογγυλούς κύκλους διαμέτρου 5 εκ. Μέσα στον κύκλο αυτό, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο κουπάτ κάνουμε τρύπα.

Επαναλαμβάνουμε για όλα τα ντόνατς. Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάποια ντόνατς χωρίς τρύπα και να τα φτιάξουμε σαν λουκουμάδες. Αν τα κάνουμε χωρίς τρύπα στη μέση θα χρειαστούμε μικρότερο κουπάτ για τα ντόνατς μας για να μη μας βγουν τόσο μεγάλα.

Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά και να αυξηθούν σε μέγεθος και σκεπάζουμε ελαφρά με μία πετσέτα.

Ζεσταίνουμε 5 εκ. λάδι στους 175ο C σε ένα βαθύ τηγάνι.

Βάζουμε 4 ντόνατς τη φορά μέσα στο λάδι και πρώτα μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει καφετί χρώμα για 1-2 λεπτά. Τα γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό.

Σουρώνουμε τα ντόνατς μας και τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτιά κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.

Όταν τα ντόνατς έχουν κρυώσει, βάζουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας σε ένα κορνέ με ένα στρογγυλό τιπ 0.5-1 εκ.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα ντόνατς από την κορυφή ή από τα πλάγια. Πιέζουμε το τιπ από το κορνέ μέσα στο ντόνατ μέχρι να βγει μαρμελάδα από την τρύπα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.

Αν θέλουμε τα ντόνατς μας να τα επικαλύψουμε με γλάσο, ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και το περιχύνουμε από πάνω.

Tip: Προσοχή στο γάλα! Δεν πρέπει να είναι καυτό! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα από πορτοκάλι ή ό,τι άλλο μας αρέσει!!!

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Add a comment

Πανακότα πορτοκάλι

Η ιδανική πανακότα πρέπει να σείεται σαν το στήθος μιας όμορφης κυρίας που περπατά, είχε πει κάποιος σεφ και η δικιά μας πανακότα πορτοκαλιού έχει λίγο από Μόνικα Μπελούτσι!

Add a comment

Πω πω πω τι κορμός είναι αυτός

Το ωραιότερο πράγμα του κόσμου ..γλυκό μου είσαι εσύ.. η μεγαλύτερη αγάπη απ όλες κορμέ μου είσαι εσύ!! Τι άλλο θα κάνουμε για εσάς μέχρι και τραγουδιστά σας προτρέπουμε να κάνετε αυτό το θαύμα!! Κουζίνες αμέσως!!

Add a comment

Καλώς ήρθατε στο «Γλυκόσπιτο»

To σεντόνι από κρέπα σκέπασε απαλά την "χτυπημένη" πραλίνα και η ζεστή σοκολάτα με την σειρά της, πρόσφερε την γλύκα και την τρυφεράδα!! Το σύνολο ήταν έτοιμο για παρουσίαση όταν το επιθετικό κουταλάκι άρχισε να πλησιάζει απειλητικά!! Η συνέχεια στο πιάτο σας!!

Add a comment

Παρφέ σοκολάτας σε τούρτα

Ετοιμαστείτε να γλείφετε και τα δάχτυλα σας!! Σας το δίνουμε σε τούρτα γιατί θέλει διαδικασία οπότε φτιάξτε ποσότητα αν και θα το φάτε όλο!! Άντε γκυκατζήδες ξεκινάτε μην σας πάρει η νύχτα!!

Add a comment

Σοκολατόπιτα με φύλλο

Σήμερα είπα να σας γλυκάνω γιατί αλλάζει ο βαθμός δυσκολίας!! Όταν όμως την τελειώσετε θα με θυμηθείτε!! Κυρίες και Κύριοι σας παρουσιάζω την πανέμορφη και γλυκύτατη miss σοκολατόπιτα!!! Κουζίνες μαγείρια μου!!!

Add a comment

Παγωτό Ferrero Rocher με 5 υλικά

Το παγωτό του βασιλιά!! Μια αγαπημένη γεύση για μικρούς και μεγάλους τώρα και από τα χεράκια σας!! Άντε δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει!! Κουζίνες αμέσως!!

Add a comment

Πανεύκολο Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα

Το σουφλέ σοκολάτας είναι ίσως το πιο αγαπημένο λαχταριστό γλυκό, φανταστείτε τώρα αυτό το απολαυστικό γλυκό να περιέχει και μερέντα! Αν και το πιο υπέροχο με αυτό το γλυκό είναι ότι φτιάχνεται πανεύκολα, κάθε στιγμή, αρκεί να έχεις μερέντα!

Add a comment